Syksyn 2021 tapahtumia

 

22.9.2021 Klo 13-15. Avaimia iäkkäiden mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen

Verkkoluennolla sh, PsT Sirkkaliisa Heimonen Ikäinstituutista avaa näkökulmia ikäihmisten mielen hyvinvointiin ja sen vahvistamisen keinoihin positiivisen psykologian ja ratkaisukeskeisen lähestymistavan valossa. Luento järjestetään osana Mielenterveysosaamisella ratkaisuja iäkkäiden palveluihin -hanketta ja se on avoin ja maksuton Sosiaalitaidon ja Gerometron toiminta-alueiden iäkkäiden palveluiden henkilöstölle.

Tutustu ohjelmaan.

Ilmoittautumiset tästä linkistä.

 

30.9.2021 klo 13-15. Tunnevuorovaikutuksesta ratkaisuja arjen haasteisiin muistisairaan hoidossa

Verkkoluennolla YTM, KM Hillervo Pohjavirta paneutuu tunnevuorovaikutuksen merkitykseen ja käytäntöihin muistisairaan ihmisen hoidossa. Hillervo on Tunteva-kouluttaja ja muistiasumisen kehittäjä. Webinaarin hinta on 20 € + alv/hlö (Mielenterveysosaamisen kehittämisohjelmiin osallistuville maksuton).

Tarkemman ohjelman löydät tästä linkistä.

Ilmoittautumiset tästä linkistä.

 

28.10.2021 klo 13-16. Ympäristö muistin tukena

Iltapäivän verkkoseminaarissa paneudutaan palveluasumisen ympäristöön tarkastelemalla hyvinvointia tukevia ratkaisuja sekä sisätiloissa että ulkona. Puhujina mm. Riitta Suhonen hoitotieteen professori Turun yliopistosta, Erja Rappe vanhempi tutkija Ikäinstituutista ja Tamara Björkqvist kehittämiskoordinaattori Sosiaalitaidosta. 

Verkkoseminaari on maksuton! Tutustu myös aiheista tehtyyn uuteen oppaaseen

Tutustu ohjelmaan

Ilmoittautumiset tästä linkistä.

 

10.11.2021 klo 12.30-16 Saattohoitoseminaari. Kuoleman surun kohtaaminen

Seminaarissa käsitellään kuoleman surun kohtaamista kokemusten ja tutkimuksen näkökulmista. Mukana asiantuntijoina mm. surututkija tri Mari Pulkkinen ja vuoden 2020 syöpälääkäriksi valittu Laura Palanterä. Lisäksi kuulemme puheenvuoroja Terhokodista ja Laurean tarinateatteri avaa aihetta taiteen keinoin.  

  • Paikka: Metropolia amk, Myllypuron kampus, Helsinki. Luennoille voi osallistua myös Luksia Nummentien kampuksella,  jossa järjestetään oma keskustelutilaisuus. Koronatilanteen vaatiessa seminaari muutetaan etätapahtumaksi. 
  • Kohderyhmä: Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, opiskelijat ja muut aiheesta kiinnostuneet, jotka kohtaavat elämän loppuvaiheessa olevia ihmisiä ja heidän läheisiään.

Seminaari on maksuton.

Ilmoittaudu viimeistään 26.10. tästä linkistä.

Seminaarin toteuttavat yhteistyössä: GeroMetro, Socca; Metropolia AMK ja HyMy-kylä; Sosiaalitaito ja Luksia hyvinvointipalvelut.