Kevään 2022 tapahtumia

WEBINAARISARJA: Työhyvinvointi ikäihmisten palveluissa

Järjestämme yhteistyössä Hyvinvoiva hoiva -hankkeen kanssa webinaarisarjan, jossa käsitellään työhyvinvointia sekä esihenkilön ja työyhteisön roolia työhyvinvoinnin kehittämisessä. Webinaareissa tuodaan esiin tietoa ja käytäntöjä, joilla voidaan kehittää ja parantaa työyhteisön työhyvinvointia ja työssäjaksamista. Tutustu tarkemmin tästä esitteestä.

17.3.2022 klo 13-14.30 Yhteisöohjautuvuuden mahdollisuudet hoiva-alan työssä

7.4.2022 klo 13–14.30 Työn kehittäminen Leanin avulla – Esimerkkejä hoivatyön arjesta.

5.5. klo 13.00–14.30 “Me ollaan kokeiltu toi jo” – Kokeilukulttuuria vahvistamalla tukea työhyvinvointiin.

  • Kenelle: Ikäihmisten palveluiden piirissä työskenteleville johtajille, esihenkilöille, tiimivastaaville, osastonhoitajille sekä muille työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneille.
  • Hinta: maksuton
  • Ilmoittautuminen: tästä linkistä.

6.4.2022 13–14.30 Mielenterveyden haasteita kokevan iäkkään kohtaaminen

Anu Määttä, psykologi (PsM), traumapsykoterapeutti ja opettaja. Anulla on yli vuosikymmenen työkokemus vanhuspsykiatrisesta työstä psykologina ja psykoterapeuttina. Luennon tavoitteena on antaa tietoa ja keinoja kotihoidossa, päivätoiminnassa sekä ympärivuorokautisessa hoidossa toimiville vanhustyön ammattilaisille mielenterveyden haasteita ja häiriöitä kokevien asiakkaiden kohtaamiseen ja tukemiseen.

  • Kenelle: Uudellamaalla ikäihmisten palveluissa toimiville ammattilaisille, kehittäjille, esimiehille sekä muille teemasta kiinnostuneille.
  • Hinta: Maksuton, toteutetaan osana Mielenterveysosaamisella ratkaisuja iäkkäiden palveluihin -hanketta.
  • Ilmoittautumiset: 4.4. mennessä tästä linkistä.

 2.6.2022 klo 13–14.30 Työn imua arjen tekoina työtä tuunaamalla ja palvelevalla johtamisella/Peruttu

Jari Hakanen tutkimusprofessori, Työterveyslaitos. Työssä kuin työssä, myös vanhustyössä, stressiä ja työuupumusta synnyttävät liialliset työn vaatimukset, kun taas työn imua synnyttävät monet työn voimavarat. Joskus taas puuttuvat myönteiset haasteet työssä aiheuttavat rutinoitumista ja leipääntymistä työssä.

Tässä webinaarissamme tarkoituksena on auttaa tunnistamaan erilaisia hyvinvoinnin kokemuksia työssä ja ennen kaikkea keskittyä siihen, miten lisätä työn imua omassa työssä. Työn imu on tarmokkuutta, myönteisiä asenteita omaa työtä kohtaan ja työn mielekkääksi kokemista haastavissakin työtilanteissa. Käsittelemme mm. seuraavia kysymyksiä: Mitkä ovat ne voimavarat vanhustyössä, jotka kannattelevat ja synnyttävät työn imua? Entä miten omaa työtä tuunaamalla – tekemällä pieniä muutoksia omassa työssä – voi jokainen lisätä työnsä mielekkyyttä? Mitä ovat hyvinvointia lisäävän ihmislähtöisen, palvelevan johtamisen tunnuspiirteet?

  • Kenelle: Uudellamaalla ikäihmisten palveluissa toimiville ammattilaisille, kehittäjille, esimiehille sekä muille teemasta kiinnostuneille.
  • Hinta: Maksuton, toteutetaan osana Mielenterveysosaamisella ratkaisuja iäkkäiden palveluihin -hanketta.

Gerometro-verkoston kevään tilaisuudet

Teeme yhteistyötä pääkaupunkiseudun Gerometro-verkoston kanssa. Yhteistyön myötä Gerometron tapahtumiin ovat tervetulleita myös Länsi- ja Keski-Uudenmaan kuntien ikäihmisten palveluissa toimivat ammattilaiset.

20.4.2022 klo 13-14.30 Lääkkeettömät hoitomuodot saattohoidossa -webinaari Lisätietoa  ja ilmoittautuminen

28.4.2022 klo 12.30-16 Sosiaaliset tilanteet ja etsivä työ -työpaja, Lisätietoa ja ilmoittautuminen

9.6.2022 klo 12-16 GeroMetron kehittämiskauden 2020-2022 päätösseminaari Kansallismuseon auditoriossa Kehittämiskauden tulosten esittely, mm. kehittämistehtävien posterinäyttely. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan myöhemmin tapahtumakalenterissa.