Sosiaalinen raportointi

Sosiaalinen raportointi on yksi rakenteellisen sosiaalityön väline, jonka avulla voidaan tuoda esiin sosiaalisia epäkohtia sekä kehittää sosiaali- ja hyvinvointipalveluja. Sosiaalisessa raportoinnissa kyse on erityisesti sosiaalihuollon asiakastyöhön perustuvan tiedon tuottamisesta osana rakenteellista sosiaalityötä. Raportoinnin kohteena ovat sosiaalityön asiakastyössä esiintyvät positiiviset tai negatiiviset ilmiöt. Rakenteellisen sosiaalityön ja sosiaalisen raportoinnin keinoin sosiaalityön ammattilaiset voivat raportoida asioita ja ilmiöitä, joita ovat työn arjessa kohdanneet ja joihin toivoisivat muutosta tai joista haluaisivat jakaa tietoa muillekin.

prosessikuvaus sosiaalisesta raportoinnista

Sosiaalitaito toteuttaa raportointimahdollisuuden alueensa kunnille ja tuleville hyvinvointialueille toukokuun 2022 alusta lähtien. Raportointipohja on vertailukelpoinen Vantaalla ja Espoossa käytössä olevien kanssa, joten sosiaalisesta raportoinnista tullaan saamaan useamman hyvinvointialueen kattavaa vertailukelpoista tietoa. Lataa prosessikuvaus tästä linkistä

Keusote on käynnistänyt sosiaalisen raportoinnin Sosiaalitaidon toteuttamalla kyselypohjalla toukokuun 2022 alussa ja Länsi-Uusimaa toukokuun puolessa välissä. Länsi-Uudellamaalla Espoon raportointi toteutetaan erikseen.

Lisätietoja sekä hyvinvointialueiden yhteyshenkilöiden yhteystiedot kehittämiskoordinaattori Anu Virtanen, anu.virtanen(at)sosiaalitaito.fi.