Tapahtumat

10.11.2021 klo 12.30-16.15 Saattohoitoseminaari, kuoleman surun kohtaaminen

By lokakuu 11, 2021No Comments
syksyinen järvi

Millaisia tunteita lähestyvä kuolema herättää hoitotyön ammattilaisissa tai meissä kaikissa. Miten olla ja toimia saattohoitotilanteissa? Miten koet kuoleman surun? Kuinka kohdata omaisten suru?

Seminaarissa käsitellään kuoleman surun kohtaamista kokemusten ja tutkimuksen näkökulmista. Asiantuntijoina surututkija tri Mari Pulkkinen ja vuoden 2020 syöpälääkäriksi valittu Laura Palanterä. Lisäksi seminaarissa on puheenvuoroja Terhokodista ja Laurean tarinateatteri avaa aihetta taiteen keinoin. Luento-osuuksien jälkeen osallistujat keskustelevat Erätauko-ryhmissä teemasta. Seminaari antaa tukea ammattilaisille työskennellä kuoleman herättämien tunteiden parissa.

Paikka:

Metropolia amk, Myllypuron kampus, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki ja
Luksia Nummentien kampus, Nummentie 6, 08100 Lohja

Pääluennoitsijoiden esitykset striimataan Metropolia amk:sta Luksian kampukselle.

Kohderyhmä

Seminaari on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, opiskelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille, jotka kohtaavat elämän loppuvaiheessa olevia ihmisiä ja heidän läheisiään.

Ilmoittautuminen viimeistään 26.10. Linkki ilmoittautumislomakkeeseen. Koronatilanteen vaatiessa seminaari muutetaan etätapahtumaksi. Seminaari on maksuton.

Järjestäjät

GeroMetro, Socca; Metropolia AMK ja HyMy-kylä; Sosiaalitaito ja Luksia hyvinvointipalvelut.