Mielenterveysosaamisella ratkaisuja iäkkäiden palveluihin

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa mielenterveysosaamista ja taitoja kuntien ikääntyneiden palveluissa valmentamalla ammattilaisia ottamaan käyttöön voimaannuttavaa, ratkaisukeskeisestä työtapaa sekä luomaan uusia toimintamalleja ja -tapoja mielenterveyden tukemiseksi.

Mielenterveysosaamisella ratkaisuja iäkkäiden paleluihin -hanketta (2020-2022) rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö. Hallinnoijana toimii Ikäinstituutti ja osatoteuttajana Sosiaalitaito. Lisää tietoa Ikäinstituutin sivuilta.

iäkäs nainen katsoo ja koskettelee pensasta

Kehittämisohjelmat

Hankkeessa järjestetään kaksi kehittämisohjelmaa, joissa jaetaan tietoa ja välineitä iäkkäiden mielen hyvinvoinnin vahvistamiseksi sekä kehitetään työhön liittyviä käytäntöjä.

Länsi-Uudenmaan kehittämisohjelmassa toteutetaan kehittämispolut kotihoitoon, ympärivuorokautiseen hoitoon ja päivätoimintaan. Keski-Uudellamaalla keskitytään ympärivuorokautisen hoidon kehittämiseen.

 

kirjoja ja omena puiston penkillä

Luentoja ja koulutuksia

Kehittämisohjelmien lisäksi hankkeessa järjestetään webinaareja mielen hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta. Webinaarit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille Sosiaalitaidon toiminta-alueen kunnille.

Mielenterveysosaamisen vahvistamiseksi alueella järjestetään myös hanketta tukevia luentoja ja koulutuksia vuoden 2022 aikana. Ajankohtaiset tiedot päivittyvät näille sivuille.

värikkäitä postikortteja pyykinarulla

Materiaaleja

Hankkessa tuotetaan materiaaleja iäkkäiden mielenterveyden edistämisen tueksi. Tulossa on muun muassa:

  • Mielenterveysosaamisen käsikirja
  • Työkortit ammattilaisille
  • Kortit iäkkäille
postilaatikoita seinällä

Yhteyshenkilö Sosiaalitaidossa

Tamara Björkqvist
kehittämiskoordinaattori
Sosiaalitaito
etunimi.sukunimi@sosiaalitaito.fi
puh. 0400 428 833