Tapahtumat

Täydennyskoulutus saattohoitotyöhön

By helmikuu 19, 2021kesäkuu 8th, 2021No Comments

Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja omaisen tukeminen -koulutus antaa valmiuksia toimia saattohoidon osaajana ikäihmisen palveluissa. Koulutus järjestetään 8-12/2021.

Täydennyskoulutus on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat elämän loppuvaiheessa olevia ihmisiä ja heidän läheisiään. Koulutukseen voivat osallistua esim. lähihoitajana tai sairaanhoitajana työskentelevät, vähimmäisvaatimuksena on alan ammatillinen tutkinto.

OPINNOT

Koulutukseen sisältyy 5 lähipäivää, verkko-opintoja, suunnitelma kehittämistehtävästä sekä näyttö ammattitaidosta. Näyttö toteutetaan työskentelemällä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä, joissa kohdataan elämän loppuvaiheessa olevia ihmisiä ja heidän läheisiään.

Saattohoitotyö -koulutus on osa vanhustyön erikoisammattitutkinnon Saattohoitaja EAT –tutkintoa (180 osp). Saattohoitotyö –koulutuksen suorittamisesta saa osatutkintotodistuksen.  Opiskelija voi halutessaan jatkaa suorittamaan koko tutkinnon. Tutkinnon kokonaisuus muodostuu kolmesta tutkinnonosasta: Saattohoitotyö, palliatiivinen hoitotyö sekä vapaavalintainen tutkinnonosa.

Saattohoitotyön tutkinnon osan suorittaminen maksaa 200 € tai oppisopimuksena se on maksuton.

Ohjelma ja aikataulu

Ilmoittautuminen 4.8.2021 mennessä tästä linkistä.

Koulutuksen järjestäjät:

Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä on ammatillinen oppilaitos, joka tuottaa ammatillista perus- sekä erityisosaamista työelämän tarpeisiin. Luksia toimii koulutuksen suunnittelijana, pedagogisten ratkaisujen tarjoajana sekä koulutuksen toteuttajana yhteistyössä Luksia oppisopimuskeskuksen kanssa.  Koulutus toteutetaan yhteistyössä Sosiaalitaidon kanssa, joka on Länsi- ja Keski- Uudellamaalla toimiva sosiaalialan osaamiskeskus. Sosiaalitaidon tavoitteena on kehittää kuntien sosiaalipalvelujen asiantuntijuutta, tietoperustaa sekä erityisosaamista.