Ajankohtaista

Sosiaalialan osaamiskeskukset yhdistyivät Uudellamaalla vuoden 2023 alussa

By tammikuu 18, 2023No Comments

Hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa myös sosiaalialan osaamiskeskustoiminta vahvistuu. Vuoden 2023 alussa Uudellamaalla toimineet sosiaalialan osaamiskeskukset Socca, Sosiaalitaito (Länsi- ja Keski-Uusimaa) ja osaamiskeskus Verson Itä-Uudenmaan toiminta yhdistyivät Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Soccaksi.

– Yhdistämme voimamme vahvemmaksi kehittämis- ja tutkimusrakenteeksi ja saamme näin osaamiskeskusten resurssit ja osaamisen koko Uudenmaan käyttöön, kertoo Soccan johtaja Miia Pitkänen.

Toiminta-alueemme laajenee koskemaan koko Uuttamaata eli Länsi-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan, Vantaan ja Keravan ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueet sekä Helsinki.

– Vuoden 2023 aikana uudistamme Soccan toimintaa vastaamaan uusien hyvinvointialueiden tarpeita, rakennamme Soccasta entistä vahvempaa sosiaalihuollon vaikuttajaorganisaatiota ja jatkamme yliopistoyhteistyötä, Pitkänen jatkaa.

Uutta, yhteistä osaamista ovat esimerkiksi Sosiaalitaidossa tehty alueellinen tiedonhallinta, Soccan yliopistoyhteistyö ja Versossa tehty rakenteellinen sosiaalityö. Jo aiemmin Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskukset ovat tehneet yhteistyötä muun muassa sosiaalihuollon kirjaamisosaamisen ja ikäihmisten palvelujen kehittämisessä. Nyt toimintaa on tarkoitus vähitellen laajentaa koko maakunnan alueelle. Uudistuksen yhteydessä Soccaan siirtyy neljä työntekijää Sosiaalitaidosta ja yksi Versosta. Sosiaalitaito Oy jatkaa edelleen Länsi- ja Keski-Uudenmaan sosiaali- ja potilasasiamiespalvelujen tuottamista. Sosiaalialan osaamiskeskus Verson muu toiminta jatkuu Päijät-Hämeessä.

Toimintamme pohjautuu edelleen voimassa olevaan lakiin sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta ja rahoituksen saamme lakisääteisenä valtionavustuksena, hyvinvointialueiden rahoituksena ja määräaikaisena hankerahoituksena.

Uusi nimi, tutut verkkosivut ja some-kanavat

Uusi nimemme on Uudenmaan sosiaalialan osaamiskeskus Socca. Verkkosivujemme ja some-kanaviemme osoitteet säilyvät ennallaan (Verkkosivut, Facebook, Twitter). Hallinnollisesti jatkamme osana HUS-yhtymää.

Lisätietoja Soccasta osoitteessa www.socca.fi/tietoa_soccasta

Lue uutinen verkkosivuiltamme

Lisätietoja

Miia Pitkänen

johtaja, Socca

miia.pitkanen(ät)hus.fi